αρχικη κατασταση
τελικη διαμορφωση

Ανακαίνιση μονοκατοικίας

 

Η μονοκατοικία βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα Σερρών, χρονολογείται από την εποχή του Μεσοπολέμου και αφορά στη στέγαση τετραμελούς οικογένειας. Η κακή κατάσταση πολλών δομικών στοιχείων (πλάκας, στέγης) που διαπιστώθηκε κατά την αποτύπωση, οδήγησε στην απόφαση να διατηρηθεί μόνο το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου και να διαμορφωθεί ο χώρος κατά τις ανάγκες των χρηστών.

Η παλαιά κατάσταση έδειχνε ότι το κτίριο αποτελείται από δύο τμήματα που χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές φάσεις. Η νέα λύση περιλαμβάνει στο ένα τμήμα του κτιρίου τους "κοινόχρηστους" χώρους (το σαλόνι και την κουζίνα) και στο άλλο τους ιδιωτικούς (υπνοδωμάτια και μπάνια), τα οποία συνδέονται μέσω ενός διαδρόμου όπου υπάρχουν δύο "ενδιάμεσοι" χώροι (WC επισκεπτών και χώρος πλυντηρίων). Η κουζίνα διαχωρίζεται από το σαλόνι με γυάλινο πέτασμα που επιτρέπει την οπτική επικοινωνία των δύο χώρων. Επιπλέον των απαραίτητων δομικών αλλαγών, έγινε και διαπλάτυνση δύο ανοιγμάτων στην πρόσοψη, για την εξασφάλιση περισσότερου φυσικού φωτισμού.

© 2020 by ID design studio

αρχικη κατασταση